OUDERS ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE SOCIAL SCHOOLS-APP

Ouderparticipatie

Onderwijs geeft vorm aan actieve samenwerking met ouders, zodat onderwijs en opvoeding elkaar kunnen aanvullen. De betrokkenheid van ouders bij de school van hun kind(eren) is essentieel en wij werken aan een optimale afstemming van de wederzijdse verwachtingen tussen ouders en schoolteam.

Altijd goed geïnformeerd

Goede communicatie tussen ouders en de school vinden wij enorm belangrijk. Wij hechten er daarom veel belang aan om ouders te betrekken bij ons onderwijs en de diverse activiteiten op school. Op OBS Villa Vlinderhof wordt voor de communicatie met ouders gebruik gemaakt van de handige Social Schools-app. Leerkrachten houden ouders met deze Social Schools-app op de hoogte. Zij plaatsen actuele berichten van de diverse schoolactiviteiten in de groep. Ouders krijgen op deze manier een goed beeld van wat er zoal gebeurt in de groep.

Praktisch communiceren

De Social Schools-app is breed inzetbaar en gebruiksvriendelijk. Ouders kunnen d.m.v. de app hun kind ziekmelden, AVG-voorkeuren kenbaar maken, berichten delen en bijvoorbeeld een afspraak maken met de leerkracht. Bovendien hebben ouders met de Social Schools-app altijd toegang tot de schoolkalender waar alle actuele activiteiten in vermeld staan. Daarnaast kunnen zij digitaal een kijkje nemen in de groep door middel van leuke foto’s en filmpjes uit de klas, die geplaatst worden door de leerkracht.

Klik hier om in te loggen op Social Schools-app.